Samen Apeldoorn Mooier Maken

Elke gemeente is zo sterk als haar actieve inwoners. Daarom heeft GB Apeldoorn een unieke structuur ontwikkeld die inwoners van onze gemeente alle ruimte geeft om mee te denken én beslissen over kleine en grote onderwerpen.

 

GB ParticipatiePool

Wij hebben hiervoor de ParticipatiePool opgezet. Dit is een unieke manier om jouw idee voor verandering snel in actie om te zetten. De ParticipatiePool is een virtueel plein waar iedereen welkom is om te delen wat hij graag wil en kan doen. Samen zoeken we dan uit hoe dat omgezet kan worden in actie.

 

Iedere inwoner in Apeldoorn kan zich hiervoor gratis aanmelden. Je hoeft geen lid te zijn van GB Apeldoorn. Maar dat mag natuurlijk wel.

 

Bij je registratie voor de ParticipatiePool geef je aan hoe jij een bijdrage wilt leveren aan een mooier Apeldoorn. Dan kan met je praktijkervaring of je theoretische kennis.

 

Bijvoorbeeld vanuit je werk als vormgever, je opleiding in milieukunde of als je hobby tuinieren is. Omdat je vrijwilliger bent, bepaal je zelf wanneer je ergens tijd aan besteedt. Geen verplichtingen dus.

 

De GB Nieuwsbrief

Zodra je in de ParticipatiePool zit, ontvang je vanzelf onze nieuwsbrief. Hierin staat wat er in de gemeente Apeldoorn speelt en wat voor ondersteuning we zoeken. Via de nieuwsbrief kun je je hier direct voor aanmelden.

 

Directe Hulp Knop

Heb je zelf een onderwerp waar je aandacht voor wil vragen? Onderaan elke pagina op onze website vind je de grote rode knop 'directe hulp'. Meld je idee hier aan en wij gaan daar direct mee aan de slag.

 

GB Domeinen

Om alles goed te organiseren, hebben we binnen GB Apeldoorn een aantal domeinen opgezet. Dat zijn: Wonen, Welzijn, Financiën, Zorg, Politiek en Bedrijven. Elk domein heeft een bestuurslid als coӧrdinator en vanuit onze fractie is ook steeds iemand betrokken.

 

Hiermee maken we de lijnen tussen inwoners en de politiek zo kort mogelijk. De domeinen werken als een soort 'buurthuizen' waar politiek, bestuur en inwoners samenkomen.

 

Op 1 januari 2021 heeft de gemeente Apeldoorn een nieuwe ambtelijke organisatiestructuur ingevoerd. Wij hebben de activiteiten in die structuur verdeeld over onze eigen domeinen. Zo kunnen we snel blijven schakelen.

 

Marketing & Communicatie

Marketing en communicatie heeft een centrale plek bij GB. Daardoor weten we zeker dat wensen van inwoners echt gehoord worden. En dat niet alleen: zo kunnen we ze ook snel uitvoeren.

 

Deze afdeling is de spin in het web bij het maken van folders, persberichten, organiseren van evenementen, enzovoort. Ook beheert zij de socialmedia-kanalen en deze website. Wil je een actie organiseren, dan zorgt deze afdeling voor de realisatie. Je vraagt je activiteit aan via een domeincoördinator.

 

Schema

Bovenstaande informatie hebben we hieronder samengebracht in één plaatje. In de gouden balk vind je onze belangrijkste principes. Die zijn gebaseerd op ons tienpuntenplan. Alles wat we doen, moet hieraan voldoen.

 


Ben je ook enthousiast geworden over deze unieke aanpak? En wil je samen met ons Apeldoorn echt mooier maken voor iedereen? Meld je dan nu aan bij onze GB ParticipatiePool.


GB APELDOORN
Jouw dorp. Jouw stad. Jouw welzijn

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.