Domein Wonen - dierenwelzijn

 • Extra aandacht voor huisdieren
  GB wil naast het behoud van de dierenstand in de natuur ook extra aandacht voor huisdieren. Het houden van exotische dieren, de instroom in dierenasiels, de leefomgeving van honden en katten, we willen daar met elkaar een goede discussie over hebben en samen afspraken maken hoe we het welzijn van huisdieren kunnen verbeteren.
 • Hondenuitlaatgebieden
  Het is voor de fysieke en sociale ontwikkeling van honden belangrijk dat ze hun energie kwijt kunnen en regelmatig vrije interactie met andere honden hebben. De huidige uitlaatgebieden zijn klein en ambitieloos en een verzamelplaats van uitwerpselen waar eigenaren liever aan de kant blijven staan om niet met poep onder de schoenen thuis te komen.

  We willen daar als GB echt een stap in maken. Er is zoveel natuur om ons heen dat we veilig kunnen inzetten voor het welzijn van honden. Meer bos en water waar honden vrij kunnen rennen, zwemmen en vrije interactie hebben met andere honden.
   
 • Kakbeleid
  Daar waar katten alle vrijheid hebben hun uitwerpselen achter te laten en overal los mogen lopen, daar moeten eigenaren van honden het dier constant aan de riem houden en de uitwerpselen met de hand oprapen met een zakje. GB vindt dat een onmenselijke maar ook discriminerende situatie, zeker ook omdat bezitters van honden belasting betalen. We willen af van het zelf poeprapen. Voor het opruimen van uitwerpselen van huisdieren (honden en katten) wil GB andere oplossingen die het voor iedereen makkelijker en humaner maken om zich te ontdoen van dit drukkende probleem.