Domein Bedrijven - toerisme

 • The Company Experience
  GB wil boeren en bedrijven uitdagen om rondleidingen en activiteiten te ontwikkelen voor toeristen. Van The Cow Experience tot The Stage Experience. Om Apeldoorn aantrekkelijker te maken voor toeristen, maar ook om de maatschappelijke betrokkenheid van onze bedrijven beter invulling te geven.

 • Build Back Boerenleven
  Boeren worden steeds verder in het nauw gedreven door stikstofnormen, water -en natuurbeleid en daar wil GB een einde aan maken. Nederland is wereldkoploper op het gebied van landbouwtechnologie en Apeldoorn huisvest het internationale hoofdkantoor van Royal Agrifirm, een van de topbedrijven in deze sector met vestigingen in 16 landen.

  We hebben alles in huis om Apeldoorn de agrarische hoofdstad van Nederland te maken. Door internationale beurzen naar Apeldoorn te halen kunnen we ook een goede impuls geven aan onze economie, werkgelegenheid, toerisme, horeca en detailhandel.
 • Creativiteit verblijdt
  GB vindt dat tijdens de vakantieperiodes bedrijven veel meer ruimte moeten krijgen om creatieve concepten te ontwikkelen om Apeldoorn aantrekkelijker te maken voor toerisme. Vrijstelling voor grotere terrassen, foodtruck festival, little France village, bedenk het maar. Ondernemers vinden niets leuker dan creatief en actief bezig zijn, geef ze die ruimte.

 • XMAS XXL
  De omgeving van Paleis het Loo is tijdens de winter bijna magisch. Daarnaast maakt GB zich zorgen over het teloor gaan van traditionele feestculturen. Daarom wil GB samen met inwoners en bedrijven onderzoeken of we Paleis het Loo in de wintermaanden kunnen omtoveren tot het grootste Kerst & Winterevenement van Europa.

  Met een gigantische schaatsbaan, kerstkoren, koek en sopie, originele kerststalletjes, ijssculpturen, kerstfilms, etc. en allemaal overdekt. En buiten een winterwandelroute, buitenijsbaan voor actieve competities, levende Kerststallen die geld ophalen voor goede doelen, etc.

 • Apeldoorns vuurwerkevenement
  De landelijke trend is om particulier vuurwerk met Oud & Nieuw te verbieden. Of je er nu voor of tegen bent, vuurwerk geeft wel dat speciale en feestelijke gevoel bij elke jaarwisseling. GB wil anticiperen op landelijke ontwikkelingen door een jaarlijks vuurwerkfestival op te zetten.

  Kinderen (en vaders) kunnen tickets kopen om onder begeleiding verschillende soorten vuurwerk af te steken in een omgeving die geen overlast bezorgt aan omwonenden. Ze leren alles over veiligheid, maar ook over hoe vuurwerk vormen en kleuren kan maken. Ook is er een drone workshop en demonstraties.

  En natuurlijk op Oudjaarsavond één grote centrale vuurwerkshow voor alle Apeldoorners, die in de regio bekend moet staan als uniek en adembenemend. Met een deel waar je gratis kunt staan, maar ook een betaald deel met extra faciliteiten.