VEILIGER FIETSEN MET BEHULP VAN GB APELDOORN

 

Al jaren vochten buurtbewoners in de Apeldoornse wijk Welgelegen voor een veiliger deel van het fietspad bij de Freulebrug. Het onverharde deel van het fietspad had al tot vele valpartijen geleid. Sommigen zelfs met ernstige afloop. Tegenwerking van verschillende kanten brachten de bewoners geen stap verder. Het is een typisch voorbeeld waaruit blijkt dat de inspraak van de burger onvoldoende serieus wordt genomen. Als gevolg daarvan hebben inwoners steeds minder vertrouwen in hun bestuurders.

 

GemeenteBelangen (GB) APELDOORN kwam in 2018 in contact met deze buurtbewoners, die inmiddels de hoop vrijwel hadden opgegeven. GB is direct begonnen met het stellen van schriftelijke vragen aan het Apeldoornse college en heeft dat meerdere keren moeten doen alvorens een luisterend oor werd gevonden en de verkeersonveiligheid van de locatie werd onderkend. Daarna ging het allemaal snel. In goed overleg met de nieuwe Wijkraad Welgelegen en diverse ambtenaren werd het onveilige deel van het fietspad gereconstrueerd. Daarbij moest ook rekening worden gehouden met de monumentale bomen in de directe nabijheid.

 

En zoals altijd het geval, als de noodzaak duidelijk is en de verantwoordelijken hun actie oppakken, dan gebeuren er mooie dingen. Eindelijk een veilig fietspad voor de wijk en de vele forenzen die dit fietspad gebruiken.

 

 

Als GB APELDOORN zijn we trots dat we hier als politieke partij een belangrijke bijdrage aan hebben mogen leveren. Het doet ons ook weer beseffen dat inspraak van burgers bovenaan de agenda moet staan in onze gemeente. Voor GB is het al jaren een speerpunt in haar beleid en we zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat er een betere vorm van inspraak komt in onze gemeente.