JOGB over Werken

De jeugd heeft de toekomst. Dat hoor je mensen vaak zeggen. Maar in de praktijk zien we dat lang niet altijd terug. Zo krijgen jongeren vaak uitsluitend tijdelijke contracten, moeten ze onderaan de ladder beginnen ondanks vaak goede opleidingen en zijn de salarissen zo laag dat je er niet fatsoenlijk zelfstandig van kan wonen.

 

Vaste banen

Met een vaste baan heb je niet altijd de onzekerheid van inkomen. Bovendien willen verhuurders ook graag zien dat je een voorspelbaar inkomen hebt. En boven een bepaald vast loon begin je ook al met het opbouwen van pensioen. Dat is nog ver weg, maar alles wat je nu opbouwt hoef je later niet meer te doen.

 

De JOGB wil hier met Apeldoornse werkgevers over in gesprek. En bijvoorbeeld proberen afspraken te maken dat een bepaald percentage jongeren in dienst een vaste baan krijgt aangeboden. Waarom altijd 100% flex -en tijdelijke contracten voor jongeren? We zijn goedkoop, fysiek sterk, werken hard en willen graag carrière maken. Wat wil je nog meer beste werkgever? 

 

Leren en Werken

Theorie is vaak gewoon heel saai. Zolang je niet snapt wat je er in het echte leven mee kunt doen, lijkt het vaak allemaal een beetje nutteloos. De JOGB wil zich inspannen om theorie en praktijk meer naar elkaar toe te brengen. Dat begint natuurlijk al op school. Bijvoorbeeld met meer praktijkstages en bedrijfsbezoeken.

 

Maar ook vaker bedrijven uitnodigen om te laten zien wat je met die theorie kunt. En direct leren wat Apeldoornse bedrijven allemaal te bieden hebben. Waarom is er geen les op school over de soorten bedrijven die we hebben in Apeldoorn? Zo wil Apeldoorn een cybersecurity city worden. Weet jij wat dat inhoudt? En welke bedrijven daarvoor nodig zijn?

 

Ook willen we dat er meer banen komen waarbij je tijdens het werk diploma's kunt halen die goed zijn voor jouw carrière. Of combinaties met dagopleidingen. Er zijn zoveel meer mogelijkheden om werken en leren leuker en relevanter te maken. Daar wil de JOGB wat aan doen. 

 

Meer diversiteit

Een aanzienlijk percentage van de jongeren in Apeldoorn werkt in de zorg en de dienstverlenende sector, waaronder de Horeca. Allemaal prima natuurlijk, maar voor jongeren is ervaring opdoen ook ontzettend belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling. Wist je bijvoorbeeld dat ca. 60% van de werkenden een baan heeft die niet aansluit op hun opleiding? Dus is het belangrijk dat je ook vooral veel praktijkervaring kunt opdoen.

 

De JOGB wil met werkgevers en gemeente om tafel om meer diversiteit in banen te creëren in Apeldoorn. Bijvoorbeeld door een samenwerkingsverband van bedrijven waar je gedurende een aantal jaren een paar keer wisselt van werk om andere ervaringen op te doen.