JOGB over Uitgaan

Je hoort het vaak. In Apeldoorn is weinig te doen voor jongeren. Vooral het uitgaansleven is saai dus laten we maar naar een andere stad gaan. 

PartyDome Apeldoorn

Apeldoorn ligt centraal tussen grotere steden als Zwolle, Deventer en Arnhem en is daarom een uitstekende locatie voor een groot uitgaanscentrum. Omdat dit in binnensteden vaak niet te realiseren is wil JOGB de mogelijkheden onderzoeken om een groot en gevarieerd partycentrum voor jongeren te realiseren aan de rand van Apeldoorn.

 

We willen hierover graag in gesprek met jongeren om te bepalen wat de behoeftes zijn en vervolgens met investeerders, gemeente en ondernemers om tafel om de mogelijkheden van een PartyDome Apeldoorn te onderzoeken. Want zeg nou zelf, voor de jongeren is Apeldoorn eigenlijk maar een ingeslapen stadje.

 

Een groot uitgaanscentrum is niet alleen aantrekkelijk voor jongeren in de wijde omtrek, het is ook economisch gezien heel aantrekkelijk voor bedrijven in de gemeente. En ook de binnenstad zal profiteren van de aantrekkingskracht hiervan. 

 

Bruisende binnenstad

We merken dat de jongeren een beetje (understatement!) zijn uitgekeken op Apeldoorn. Er mist iets.., het bruist niet! Loop eens op een willekeurige avond door de stad. Je zou er nog niet met je oma gaan wandelen. Maar ook overdag ontbreekt het aan een levendige omgeving voor de jongeren. 

 

Daarom wil de JOGB in gesprek met de gemeente over een flinke metamorfose van onze stad. We denken dan aan meer groen, meer gezellige zitjes binnen en buiten, overal goed internet en een betere spreiding van terrassen. Maar ook meer evenementen gericht op jongeren, gezellige food trucks, live muziek op vaste plekken in de stad (zonder vergunning!).

 

De binnenstad van Apeldoorn moet de tweede huiskamer van haar inwoners worden. Jongeren bieden we daarmee ook meer mogelijkheden om samen te zijn, om te delen en samen te ervaren.   

 

Eigen uitgaansgids

Apeldoorn heeft een prachtige uitgaansagenda, maar serieus, die is toch alleen voor gezinnen en ouderen?

JOGB wil een digitale uitgaansagenda speciaal gericht op kinderen (tot 16) en jongeren (vanaf 16).